>

novosti logo

Piše R. I.

Inkubator Željezara

Organizatori Festivala Željezara, koji će se održati od 1. do 7. lipnja u Sisku, pozivaju sve zainteresirane da se pridruže radnom programu festivala i Inkubatora Željezara koji se otvara u ponedjeljak, 1. lipnja predavanjem, panel diskusijom i radionicom na temu različitih perspektiva razvoja

Drugo izdanje sisačkog Festivala Željezara održat će se od 1. do 7. lipnja 2015. godine, a ovom prilikom organizatori Festivala pozivaju sve zainteresirane da se pridruže radnom programu Festivala i Inkubatora Željezara koji se otvara u ponedjeljak, 1. lipnja predavanjem, panel diskusijom i radionicom na temu različitih perspektiva razvoja. Tijekom praktične radionice, a na temelju inspiracije i uvida dobivenih na predavanju i panel diskusiji te vlastitih znanja i iskustava, polaznici će kreirati nove ideje za strategiju lokalnog razvoja baziranu na potencijalima kulture i srodnih industrija (kulturno i društveno poduzetništvo, kreativne industrije, kulturni turizam). Koristeći metode participativnog sudjelovanja, organizatori i partneri Festivala Željezara žele stvoriti prostor za smislen dijalog među sudionicima i podržati proces revitalizacije postindustrijskog grada.

Predavanje ‘Transmodernost – Irena Ateljević’

Irena Ateljević, ekološka feministica i stručnjakinja za održivi razvoj, ponudit će novu perspektivu razvoja kulturnih i kreativnih industrija temeljenu na paradigmi transmodernosti, nove planetarne vizije prema kojoj cijelo čovječanstvo postaje svjesno da smo svi međusobno povezani, uključujući i naše ekosustave biljaka i životinja. VIDEO: https://vimeo.com/69534592

Panel diskusija ‘Vizije revitalizacije’

U trenutku kada se brojne inicijative iz različitih perspektiva bave pitanjem revitalizacije industrijske baštine Siska, polazišna osnova panel diskusije je potreba za njihovom integracijom, umrežavanjem, suradnjom i artikuliranjem zajedničke vizije u skladu s postojećim uspješnim inicijativama i lokalnim resursima. Panelisti: Vlatko Čakširan (Gradski muzej Sisak), Krunoslava Kosina – Milutinović (Aplied Ceramics, PISAK, KULin), Marijan Crtalić (Festival Željezara), Alma Trauber (Gradska galerija Striegel), Goran Grgurač – pročelnik Ureda za kulturu Grada Siska. Moderatorica: Karmen Krasić Kožul (Lab 852)

Radionica ‘Scenariji razvoja – Latica Mladina’

Latica Mladina, psihoterapeutkinja i stručnjakinja za razvoj ljudskih potencijala, polaznicima radionice ponudit će niz kolaborativnih alata s ciljem zajedničkog definiranja nekoliko mogućih scenarija lokalnog razvoja (pesimističnog, optimističnog i realističnog). Predviđene aktivnosti: upoznavanje, kreiranje kolektivne Mentalne mape, World Cafe, prikupljanje rezultata i predstavljanje zaključaka.Predavanje i panel diskusija su otvoreni za širu javnost bez prethodne prijave. Sudjelovanje u radionici je zbog ograničenog broja polaznika potrebno prijaviti na e-mail: info@lab852.com.

1/1