Novosti

Društvo

Morska Zvezda

U Baškoj Vodi brutalno je prebijen austrijski državljanin, 30-godišnji etnički Srbin Saša Vukojević. On i žena mu Manuela, Hrvatica iz Čovića kraj Otočca, uvjereni su da su razlog napada njegove tetovaže - pravoslavni krst i nogometni klub Crvena zvezda

C59t6nbm81i1lhd0i5rz0l1s64n

(foto Wikipedia)

Ovih dana mediji u Hrvatskoj i regiji prenijeli su vijest da je u Baškoj Vodi brutalno prebijen austrijski državljanin, 30-godišnji etnički Srbin Saša Vukojević. Dok je supruzi i dvjema kćerima nosio hranu iz fast fooda, kukavički je napadnut s leđa. Nakon što su ga tri napadača oborila udarcem u potiljak, brutalno su ga iscipelarili ne govoreći ni riječi, što je šokiralo sve koji su se tada zatekli na rivi, od turista do osoblja restorana kraj čije se terase incident dogodio. Pobjegli su, ostavivši ga s razbijenom usnom, tri rasklimana zuba i modricama po tijelu.

Saša i žena mu Manuela, Hrvatica iz Čovića kraj Otočca, uvjereni su da su razlog napada njegove tetovaže. Na listu desne noge Vukojević ima tetoviran pravoslavni krst, na lijevom ramenu one dva nogometna kluba, Werdera iz Bremena i Crvene zvezde iz Beograda. Na desnoj ruci ima svoje ime na ćirilici, a uz sve to, oko vrata je nosio pravoslavni krst. Zbog šoka i povreda, ali i prvobitne indolencije lokalne policije, Vukojevići su prekinuli odmor i vratili se u Austriju. Dok je Vukojević iznosio detalje napada u policiji, policajac ga je stalno prekidao govoreći mu da nisu bitni i da ih ne zanimaju. No poslije medijske objave priče, ponovno su ga zvali iz policije, pokazujući više interesa za detalje.

’S obzirom da smo već biti na putu za Austriju, Sašu i mene su ponovno ispitali telefonski’, rekla je Jutarnjem listu Manuela koja ističe da je njena porodica više puta bila na Jadranu bez incidenata. Na potezu je policija koja bi trebala odraditi svoj posao, iako su već krenula opravdanja da se ne radi o ‘lokalcima’, da je to neka vrsta odmazde jer je neki mladić s oznakama Zvezde mokrio po hercegovačkom spomeniku proustaškom teroristu (i hrvatskom branitelju) Ludvigu Pavloviću, da je to rezultat uzbuđenosti pučanstva prije godišnjice ‘Oluje’, itd.

Podsjećamo da su februaru prošle godine u Splitu petorica mladića napala trojicu vaterpolista Crvene zvezde, pa se jedan od njih spašavao skokom u more. Policija je napadače tada ipak uhapsila.

Društvo

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića. Saznajte više