Novosti

Kultura

Zagrebačka premijera "Soundtracka za film koji nije snimljen"

Kralj Čačka i Nina Bajsić večeras u zagrebačkoj Kinoteci u 18 sati izvode radio-predstavu "Soundtrack za film koji nije snimljen"

Large naslovnica

Nakon pulske, radio-predstava "Soundtrack za film koji nije snimljen" Nenada Marića - Kralja Čačka i Nine Bajsić, u ponedjeljak će imati i svoju zagrebačku premijeru u Kinoteci, Kordunska ulica 1, u 18 sati, dok će se dubrovačka održati u Art radionici Lazareti u petak, 28.5., u 20 sati.

"'Soundtrack za film koji nije snimljen' je glazbeno–poetski street movie. Publiku će kroz ovo putovanje provesti dvoje osobitih protagonista, koje povezuju poetski senzibilitet u kreativnom radu te sklonost izražavanju u različitim medijima. Ovaj kazališno–radijski dijalog se sastoji od poetskih, proznih i glazbenih zapisa nastalih kao dijaloška razmjena tijekom zime i proljeća 2020./21. između zagrebačke pjesnikinje, kantautorice i dramaturginje Nine Bajsić i beogradskog pjesnika, kantautora i slikara Nenada Marića (Kralj Čačka). U maniri radiofonskog teatra, dramaturgija 'Soundtracka za film koji nije snimljen' se ne zasniva samo na riječima i glazbi, već ju krasi i zvučno-atmosfersko ruho Dina Brazzodura i Lane Deban upotpunjeno terenskim audio snimkama i naracijom Pavlice Bajsić", navode producenti iz Radio teatra.

Projekt je ostvaren uz podršku Ministarstva kulture i medija RH, Zaklade Kultura Nova, Gradskog ureda za kulturu Grada Zagreba, SKD-a "Prosvjete" pododbor Zagreb i Savjet za nacionalne manjine vlade RH.

Ulaznice možete kupiti ovdje.

Kultura

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića. Saznajte više