Novosti

Politika

Kopanje kanala

Marijan Hanžeković je upisom u sudski registar početkom ovog mjeseca svoju tvrtku Euro poticaji preimenovao u Hanza press, a kako neki poručuju, to možda demantira kuloarska nagađanja prema kojima je ušao u EPH kako bi sačuvao vlasništvo za nekog trećeg

Zdj9aqdcpvizhi1xfo6c68yz2mf

Marijan Hanžeković (foto Pixsell)

Moje novine moraju biti tvrđave na koje nitko ne može utjecati, a moj posao, težak posao, jest da uzmem lopatu i kopam oko tih tvrđava kanal tako da nitko izvana ne uskoči, bila je znakovita poruka medijskog tajkuna Ninoslava Pavića koju je izrekao na vrhuncu svoje slave 2000. godine, a koja ovih dana dobiva svoj novi smisao.

Naime, u Pavićevo medijsko carstvo Europapress holding (EPH) početkom ovog tjedna trebao je uskočiti novi vlasnik Marijan Hanžeković i na najavljenoj skupštini EPH-a imenovati novu upravu i nadzorni odbor. No ono što se trebalo dogoditi odgođeno je u čudnovatom igrokazu, o kojem se Hanžeković nije očitovao, a nakon kojeg je bivši većinski vlasnik ispalio prilično zanimljiv komentar.

- Žao mi je, ali mislim da je potpuno neprimjereno da ja, kao manjinski dioničar, izvještavam o radu Skupštine EPH ili da tumačim njene odluke. Bilo bi korektno kontaktirati tvrtku gospodina Hanžekovića Euro poticaji koja jedina može, kao većinski udjeličar, dati potpunu i točnu informaciju o tijeku Skupštine i njenim zaključcima - poručio je Pavić tportalu, dodajući da osobno nije prisustvovao Skupštini, ali da je glasovao za sve prijedloge Hanžekovićeve tvrtke Euro poticaji.

S druge strane, Hanžeković kao 90-postotni vlasnik nastavlja provedbu plana preuzimanja EPH-a po kojem se u dogovoru s bankama kao najvećim vjerovnicima brišu zabilježbe na nekadašnju Pavićevu tvrđavu – zgradu u Koranskoj ulici koja je tijekom uprave Pavića i njemačkog WAZ-a bila opterećena s više od 200 milijuna kuna i 15,5 milijuna eura teškim hipotekama, višestruko većima od njezine prave vrijednosti.

Zanimljivo je i da je Marijan Hanžeković upisom u sudski registar početkom ovog mjeseca svoju tvrtku Euro poticaji preimenovao u Hanza press, a kako neki poručuju, to možda demantira kuloarska nagađanja prema kojima je ušao u EPH kako bi sačuvao vlasništvo za nekog trećeg. Dakle možda se ipak namjerava ozbiljno baviti izdavaštvom.

Politika

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića. Saznajte više